Good News Centre Kenya Nieuws

GNC en de bijdrage aan het sporten

Al vele jaren sponsort GNC het sport- programma van de St. Martins lagere school. We spraken daarover met Peter Ng’ang’a, de enthousiaste en fanatieke sportleraar die sinds 2002 aan de school verbonden is.

01/09/2016 - Door Saskia van Triest, comité Nairobi

Deel dit artikel
BoysSt.MPSFootball.jpg

Het jaar begint met het gedurende 2 maanden oefenen van allerlei balsporten voor de leerlingen uit de 4e t/m 8e klas (i.p. 10-14 jarigen) Hieruit worden de beste sporters gekozen voor voetbal, handbal, volleybal en netbal. Voor elke sport is er een meiden- en jongens- team. De 90 gekozen spelers gaan allereerst in maart de competitie aan met 7 scholen uit de buurt, dan evt. verder op districts-, provincie- of zelfs nationaal niveau. Drie meisjes uit het St.Martins School voetbalteam hebben het tot in het nationale team ‘geschopt’!

Het tweede trimester is voor de atletiek. Na een hele dag competitie in de maand mei worden uiteindelijk 60- 90 kinderen uitgekozen voor deelname aan de volgende onderdelen: verspringen, hoogspringen, hardlopen, speerwerpen, discuswerpen, kogelstoten. Resultaten: 3 jongens en 3 meisjes deden mee op nationaal niveau op de onderdelen speerwerpen en hoogspringen! GNC zorgt voor het geld dat nodig is om te kunnen deelnemen aan de wedstrijden, de lunch op zo’n dag (1€ pp) en soms de transportkosten. Voor alle leerlingen bestaat het sportonderwijs uit 1 of 2 keer per week 35 minuten, en 1 keer extra training voor de teams. Peter, de leraar krijgt op zijn verzoek een (onlangs vanuit Nederland gekregen gebruikte) laptop zodat hij d.m.v. filmpjes van professionele sporters zijn leerlingen extra kan leren en motiveren! Op de foto’s de voetballers van St. Martins school met onlangs uit Nederland gekregen voetbalschoenen! Nu wordt het nog leuker om te spelen!

Namens hen en alle andere sporters die blij zijn mee te kunnen doen: hartelijk dank!